четвъртък, 27 октомври 2011 г.

Крем карамел с тиква

                                                                                      


Необходими продукти:

  • 1 л. прясно мляко
  • 8 бр. яйца
  • 250гр. захар
  • 300гр. тиква
  • 2бр. ванилии

  Начин на приготвяне:


Яйцата се разбиват с 200гр. захар,до получаването на пяна,смесват се с млякото.Тиквата се обелва,сварява и пасира,прибавя се към яйцената смес заедно с ванилиите.Във формичка се слага по една с.л. захар и се карамелизира.Щом се втвърди карамела сместа се разпределя.Печесе на 180 градуса,на водна баня,около 30-40 минути.




        За декорация и поднасяне,могат да се ползват орехи,канела стафиди,бита сметана.Всичко е въпрос на вкус и въображение....

2 коментара:

  1. Uau zvuchi interesno, s udovolstvie shte go probvam vkushti :D

    ОтговорИзтриване
  2. probvax vednaga.4udesen vkus no na vid neuspiax da go dokaram kakto mi se iska6e.BLAGODARIA.4akam s netarpenie sledva6tata recepta.

    ОтговорИзтриване