събота, 4 февруари 2012 г.

Чийзкейк с портокали

Продукти:

  • 80 г амарети
  • 160 г брашно
  • 1 ч.л. набухвател
  • щипка сол
  • 30 г захар
  • 1 яйце
  • 100 г масло

за крема:

  • 6 портокал
  • 500 г мека извара
  • 6о г захар
  • 40 г нишесте
  • 3 яйца
  • сокът на един лимон

за горния слой:

  • 20 г нишесте
  • 40 г захар
  • амарети за украса

Начин на приготвяне:

1.Натрошете амаретите .Смесете брашното с набухвателя и ги пресейте в купа заедно със солта.Прибавете захарта,яйцата,маслото и амаретите.Разбъркайте добре с миксер.

2.Готовото тесто увийте в стреч фолио и го оставете в хладилника за час.С вече охладеното тесто покрийте дъното и стените на едно тортиера с 26 см диаметър.Изпечете кората в загрята фурна на 180 градуса за около 12 минути и оставете да се охлажда.

3.Измийте портокалите и настържете кората.Разрежете ги на половина ,отстранете белите части.Нарежете ги на дребни парченца.
Към изварата прибавете портокаловата кора,захарта,захарта,нишестето,лимоновия сок.

4.Излейте крема във формата и запечете отново за 30 мин. на 180 градуса.След изпичане оставете да изстине за около 10-15 минути.
Смесете нишестето и 5о мл.портокалов сок на котлона,прибавете и захарта,след като заври прибавете парченцата портокал,докато разбърквате.Махнете тенджерата от огъня,след като изстине покрийте вече изпечения кейк.Украсете с амаретите.

1 коментар:

  1. Здравейте! Хареса ми рецептата, а и имам наличните портокали. Но има някакво разминаване в реда на продуктите(за какво се влагат) и описанието на начина на влагането им. Не ми става ясно употребява ли се кората на всичките 6 портокала и това не е ли много? Ще Ви бъда благодарна за пояснения! Привет!:)

    ОтговорИзтриване