четвъртък, 17 ноември 2011 г.

Шоколадова торта

За 13-14 порции

  • 3 яйца
  • 200 г пудра захар
  • 200 г много меко масло
  • 200 г самонадигащо се брашно
  • 1 ч.л бакпулвер
  • 3 с.л какао на прах
  • 100 г бонбони (от млечен, черен, бял шоколад или микс)
  • За глазурата:
  • 300 г меко масло
  • 100 г пудра захар
  • 400 г разтопен черен шоколад
  • ачин на приготвяне

1. Помоли някой възрастен да включи фурната на 180°C (160°C с обдухване). Разбий яйцата и отстрани всички парченца от черупка. Изсипи яйцата в голяма купа.

2. Към яйцата добави захарта и маслото. Върху тях пресей брашното, бакпулвера и какаото.

3. Разбий всичко с дървена лъжица или миксер. Прибави шоколадовите бонбони към сместа.

4. Разпредели сместа в двете тави и заглади.

5. Помоли някой възрастен да изпече блатовете за 20-25 мин, докато шишът започне да излиза сух. Остави да се охладят за 5 мин, а след това обърни.

6. Разбий маслото и пудрата захар. Добави разтопения шоколад. Намажи блатовете със сместа и ги съедини. 
 За глазурата 300 гр. разтопен шоколад и 200мл. бита сметана,ако ви мързи просто поръсете с пудра захар :))))))))))))))

2 коментара:

  1. Tortata makar i malko gruba,izglejda vkusna niama da se 4udia.Dori i malko skapi4ko da sedne,ne viarvam kato iam da mi prisedne.Pak moje sas sladki64eto bogato, da piina sok4e ili priasno mliako.

    ОтговорИзтриване
  2. Изглежда много вкусно :)

    ОтговорИзтриване