събота, 20 октомври 2012 г.

Хрупкави бисквити с шоколад

За 48 броя

  • 1 ч.ч. масло, размекнато
  • 2 ч.ч. захар
  • 2 яйца
  • 4 блокчета неподсладен шоколадов кувертюр,
  •    охладен и разтопен
  • 2 ч.л. ванилова есенция
  • 2 1/4 ч.ч. обикновено брашно
  • 1 ч.л. сода бикарбонат
  • 1 ч.л. сол
  • 1/4 ч.л. канела
  • 1 ч.ч. ( 170 г ) полусладък шоколадов чипс
  • 1 ч.ч. смлени орехи

1. Разбийте в голяма купа маслото и захарта до получаване на лека и пухкава смес.Прибавете едно по едно яйцата,като след всяко разбивате добре.Добавете с разбъркване шоколада и ванилията.Разбъркайте брашното,содата, солта и канелата и ги прибавете постепенно към кремообразната смес.

2. Със супена лъжица оформете сладки на разстояние 5 см в ненамаслена тава.Печете на 190 градуса 10-12 минути или докато повърхността им се напука.Наредете ги да изстиват в/у скара.