Сладкарски КРЕМОВЕ

Мили приятели, всички описани кремове могат да се ползват за пълнежи на различни сладкиши и торти, но могат да се използват и самостоятелно украсени по различен начин, така че да впечатляват не само с вкуса си ,но и с вида си .
      
       Приятно експериментиране с новите рецепти. Целувкииии :)))))))))





Ванилов крем
Съставки:


750 г пълномаслено мляко, 170 г захар, 1 г ванилия, З яйца, 3 жълтъка


Приготвяне:


Разбийте яйцата със захарта и ванилията. Добавете 3 жълтъка, млякото, разбъркайте, прецедете и разлейте в чаши. Поставете чашите в тава с гореща вода, покрийте и ги сложете във фурната за 25-30 минути. Готовия крем извадете от фурната и напълнете с него еклери или други изделия от варено тесто.









 Варен млечен крем


Съставки:


500 мл прясно мляко, 200 г захар, 100 г брашно, 4 яйца, 1 г ванилия


Приготвяне:


Сложете захарта в млякото и кипнете. Изпечете брашното във фурната до светлозлатист цвят, добавете към него яйцата и разбийте с миксер така, че да не се получат бучици. Ако се получи прекалено гъсто - добавете горещо мляко. В яйчената смес влейте млякото със захарта при постоянно разбъркване. Кипнете, добавете ванилията и снемете от огъня. Охладете и запълнете сладкишите.



Кафеен крем


Съставки:


510 г краве масло, 210 г пудра захар, 210 мл кондензирано мляко, 50 г смлени кафеени зърна, 10 мл коняк, 650 г захар 


Приготвяне:


Разбийте кравето масло. Добавете пудрата захар, кондензираното мляко и разбийте до пълното разтваряне на захарта. Добавете кафето, приготвено по следния начин: 
50 г мляно кафе залейте с 420 г вряла вода и варете в затворен съд 15 минути. Снемете го от огъня и добавете 650 г захар. Оставете сместа да престои 30 - 40 минути. Накрая добавете коняка и разбъркайте добре. 




 Конячен крем


Съставки:


530 г краве масло, 280 г пудра захар, 210 мл кондензирано мляко, 1 г ванилия, 10 г коняк


Приготвяне:


Разбийте кравето масло. Добавете към него пудрата захар, ванилията и коняка, прецеденото кондензирано мляко и разбийте отново с миксера. С получения еднороден крем напълнете сладкишите.

Крем "Деликатес"


Съставки:


1 л прясно мляко, 1 г ванилия, 6 яйца, 100 г пудра захар, 100 г захар, 30 г нишесте, 30 мл коняк


Приготвяне:


Кипнете млякото. В чист съд (без следи от мазнина) разбийте белтъците и пудрата захар на гъст сняг. Разбитите белтъци гребнете с лъжица и ги пуснете в кипящото мляко за няколко минути, като обръщате топките, за да се сварят равномерно. Белтъчните топчици извадете с решетъчна лъжица върху метално сито и отцедете млякото. Смесете жълтъците със захарта и нишестето. 



                                                                                      Крем с орехи


Съставки:


510 г краве масло, 270 г пудра захар 200 г кондензирано мляко, 50 г печени орехови ядки, 10 мл коняк


Приготвяне:


Изпечените, изчистени и натрошени орехови ядки изсипете в маслото и добре разбъркайте. Добавете захарта, кондензираното мляко, коняка и разбийте с миксер.




Малинов крем


Съставки:


520 г краве масло, 200 г пудра захар, 200 мл кондензирано мляко, 50 г малиново сладко, 10 мл коняк  


Приготвяне:


Разбийте кравето масло, добавете пудрата захар, кондензираното мляко и смесете добре. Накрая добавете сладкото и коняка и смесете до еднородност.


        

  Крем (сладкарски) за пълнеж на торти


Съставки:


прясно мляко 500 мл, 5 жълтъка, 8 супени лъжици захар, 6 супени лъжици брашно, 1супена лъжица прясно масло, ванилия


Приготвяне:


Разбъркват се брашното и захарта. Към тях се прибавят разбитите жълтъци и млякото на тънка струя. Сместа се вари на умерен огън, като се бърка, докато се сгъсти. Прибавят се маслото и ванилията. Кремът се пасира и се оставя да изстине, като отгоре се намазва с малко масло, за да не хване кора. Може да се приготви с прибавка на кафе, шоколад, какао  -  според вида


   Крем ''Ганаш''                        
                                                                                                        
Ганашът обикновено се приготвя от затоплена сметана и настърган тъмен шоколад. Разбърква се до гладка смес, може да се добавят ликьор или други овкусители. В зависимост от вида на използвания шоколад, сметаната трябва да има желаната консистенция




Съотношението шоколад/сметана варира в зависимост от това за какво ще се използва кремът. Обикновено се приготвя в пропорция 2:1 (2 части шоколад и 1 част сметана)


За ганаш може да се използват тъмен, млечен или бял шоколад, като се добавят и различни есенции, ликьори и екстракти. Може да се добавят и масло, течни масла или царевичен сироп, когато е необходима тъмна и лъскава глазура.

Няма коментари:

Публикуване на коментар