събота, 19 ноември 2011 г.

Малиново парфe

За 12-14 порции


  • 2 яйца
  • 4 с.л. захар
  • 4 с.л. брашно (при какаов блат - 3 суп. л. брашно и 1 суп.л. какао)
  • 600 г заквасена сметана
  • 100 мл подсладена сладкарска сметана
  • 200-300 г малини
  • 4-5 с.л. захар
  • 1 1/2 п. желатин
  • малини/боровинки за украса

1.Приготвяме блата като разбиваме на сняг белтъците заедно със захарта. Добавяме двата жълтъка, продължаваме на разбиваме с миксера. Най-накрая добавяме една по една лъжиците брашно до получаването на хомогенна смес.

2.Застиламе 26 см форма с хартия за печене, изсипваме сместа и печем на 180С в предварително загрята фурна.

3.Изваждаме блатът и го оставяме настрана да изстине.
Приготвяме парфето като пасираме измитите малини със захарта. Прибавяме квасената сметана към тях.

4.Разбиваме до пухкавост сладкарската сметана. Трябва да е подсладена.
Към основната смес прибавяме разбитата сметана.
Разтваряме желатина в студена вода, изчакваме 5 минути да набъбне, втечняваме го до готовност като внимаваме да не заври и го добавяме към сместа, като много добре разбъркваме.

5.Нареждаме блата в чиния, слагаме откопчаващ се тортен ринг и наливаме сместа. Охлаждаме за минимум 4 часа и сервираме. Отгоре украсяваме с малини, мента, боровинки или всякакви горски плодове

1 коментар:

  1. m m malinovo parfence,lakomstvo e za detence.E az ve4e sam goliam,no ne pre4i mi da iam.Na rakavite zapretnax,barzo barzo si go spretnax.Lapam brat u6i pliu6tiat,daje s tank ne6te me sprat.

    ОтговорИзтриване