вторник, 6 декември 2011 г.

Кроасани

За втасващото тесто:

  • 225 г вода
  • 500 г брашно
  • 70 г мая

За тестото:

  • 300 г захар
  • 150 г масло
  • 4-5 бр. яйца
  • 300 г мляко
  • 1 кг. брашно
  • 4 п. ванилия
  • 750 г масло

Начин на приготвяне:


1. За първото тесто: всичко се обърква заедно,докато стане на гладко тесто.Оформя се на топка и се потапя в купа с вода около 35-37 градуса,но не по гореща и тестото трябва да е потопено изцяло във водата.Оставя се около 20 мин. да втаса.


2. За второто тесто: смесва се брашното,захарта,маслото,яйцата едно по едно,ванилията.


3. Вземате 1-то тесто изстисквате го добре от водата и го омесваме с 2-то тесто.Месят се добре и по малко се прибавя маслото .

4. Оставя се да се охлади около 1ч. в хладилника.


5. Оформя се на правоъгълник , не много тънък,в средата се слага големия грамаж масло и двата края обвиват маслото,като не трябва да се застъпват за да не се промени дебелината на тестото.


6. Тестото се притиска, докато стане тънко. Прегъва се на три и пак се разточва на тънко,след което се охлажда за час пак се разточва по същия начин три пъти.Цялата тази операция около 3-4 пъти .


7. Разточва се с дебелина 2-3 мм реже се на дълги триъгълници около 20 см. и се завиват.Оставят се да втасат на 30 градуса във фурната за 1 ч.Пече се за 18 мин на 180 градуса.


8. Разрязват се и се намазват с шоколад или някакъв мармалад

Няма коментари:

Публикуване на коментар