вторник, 20 декември 2011 г.

Кейк с капини

Продукти:

  • 140 г смлени бадеми
  • 140 г краве масло, омекнало
  • 140 г кафява захар
  • 140 г самонадигащо се брашно
  • 2 яйца
  • 250 г къпини
  • 1 ч.л ванилов екстракт
  • 2 с.л филирани бадеми
  • пудра захар, за поднасяне

Начин на приготвяне:


1. Загрейте фурната на 180°С (160°С с обдухване). Застелете с хартия за печене и намаслете 20-см разглобяема форма за кейк. Разбийте много добре в кухненския робот смлените бадеми, маслото, захарта, брашното, яйцата и ваниловия екстракт. 


2. Изсипете половината смес във формата и загладете повърхността й. Отгоре разпределете равномерно къпините и покрийте с втората половина от тестото. Загладете, поръсете с филираните бадеми и печете 50 мин до златисто. Охладете кейка, извадете го, поръсете го с пудра захар и поднесете.

Няма коментари:

Публикуване на коментар