петък, 27 януари 2012 г.

Чийзкейк Карамел

Продукти:

  • 125 г сухи шоколадови бисквити
  • 60 г разтопено кр. масло
  • 500 г мека извара
  • 75 г захар
  • 2 с.л. настъргана лимонена кора
  • 3 яйца
  • 80 мл. сметана

За карамеловата заливка :

  • 30 г кр. масло
  • 50 г захар
  • 2 с.л. кондензирано мляко
  • 1 ч.л. нишесте
  • 2 ч.л. гореща вода

Начин на приготвяне :

1.Натрошете бисквитите на дребно и добавете маслото,омесете добре. Разпределете сместа във форма за торта.Притеснете добре покрай стените.Оставете я в хладилни за 30 мин. да стегне.

2.За крема смесете изварата ,захарта,лимонените кори и разбийте с миксер.Прибавяйте по едно яйце докато разбивате добавете сметаната

3.За карамела смесете в една тенджерка всички продукти и оставете на слаб огън за около 4 минути докато се получи хомогенна смес с приятен карамелен цвят .Оставете да се охлади добре,след което я прибавете към крема от извара и така получената крайна смес се изсипва в оформената бисквитена кора.Пече се в добре загрята фурна на 150 градуса за около час.

Преди да консумирате оставете да се охлади добре :)))))))))))))))

Няма коментари:

Публикуване на коментар