сряда, 26 септември 2012 г.

Тройно шоколадов хляб

За 4 малки хлебчета

  • 1 1/2 ч.ч. дребен полусладък шоколадов чипс ,на две части
  • 1/2 ч.ч. масло,размекнато
  • 2/3 ч.ч. кафява захар
  • 2 яйца
  • 1 1/2 ч.ч. ябълково пюре
  • 2 ч.л. ванилова есенция
  • 2 1/2 ч.ч. обикновено брашно
  • 1 ч.л. бакпулвер
  • 1 ч.л. сода бикарбонат
  • 1 ч.л. сол

 За глазурата:

  • 1/2 ч.ч. шоколадов полусладък чипс
  • 1 с.л. масло
  • 2-3 с.л. сметана 
  • 1/2 ч.ч. пудра захар
  • 1/4 ч.л. ванилова есенция
  • щипка сол

1. Разтопете 1 ч.ч. полусладък шоколадов чипс в купа за микровълнова фурна. Разбийте в голяма купа маслото и кафявата захар до получаване на пухкава смес. Добавете яйцата и разстопения шоколад и миксирайте. Сложете ябълковото пюре и ванилията. Разбъркайте брашното, бакпулвера, содата и солта, прибавете към кремообразната смес и миксирайте. Разбъркайте вътре останалия шоколадов чипс.

2. Сипете с лъжица в четири намаслени форми за хляб с размери 14,5/7,5/5 см. Печете на 180 градуса 35-40 минути или докато забодете в средата клечка за зъби и тя излезе чиста. Оставете ги за 10 минути във формите, преди да ги извадите в/у скара.

3. Разтопете шоколадовия шипс и маслото в малка тежка тенджера за сос и добавете сметаната. Махнете от котлона. Прибавете пудрата захар, ванилията и солта и разбъркайте. Сипете на тънка струя в/у още топлия хляб. Оставете да изстине.

Няма коментари:

Публикуване на коментар