вторник, 6 ноември 2012 г.

Курабии с ябълки и мюсли

За 24 курабии

  • 225 г брашно с бакпулвер
  • 100 г безсолно маслo, нарязано на малки парченца
  • 55 г кафява захар плюс малко за поръсване
  • 1 ч.л. смляна канела
  • 2 десертни ябълки обелени и нарязани на кубчета
  • 75 г мюсли без захар
  • 1 яйце, разбито
  • 4-5 с.л. полуобезмаслено прясно мляко


1. Загрейте фурната до 190 градуса. Сложете маслото и брашното в купа и ги стрийте с върха на пръстите си, докато заприлича на фина галета.

2. Прибавете захарта, канелата, нарязаните ябълки и мюслите и разбъркайте. Сложете и яйцето и го разбъркайте с достатъчно прясно мляко, за да обедини сместа.

3. В 2 намазнени тавички слагайте по една десертна лъжичка от сместа, като оставяте празно пространство м/у курабиите, и ги поръсите с малко захар. Печете 15 минути, докато станат златисти и се втвърдят.

4. Извадете ги от тавата, за да изстинат. Сервирайте ги топли или студени. Можете да ги съхранявате в херметически затворена кутия до 2 дни.

Няма коментари:

Публикуване на коментар