сряда, 23 ноември 2011 г.

Сочен портокалов слaдкиш

Продукти:

  • 100 г масло, разтопено, и малко за съда
  • 250 г самонадигащо се брашно
  • 140 г захар
  • 50 г какао
  • 1 ч.л бакпулвер
  • сокът и кората от 1 портокал
  • 3 яйца
  • 150 г мляко
  • 100 г млечен шоколад с портокал, натрошен
  • сметана или сладолед за поднасяне
  • За соса
  • 200 г захар
  • 25 г какао

 Начин на приготвяне:


1. Намаслете двулитров дълбок съд за печене и загрейте фурната на 180°С (160°С с обдухване). Кипнете вода. Сложете брашното, захарта, 50 г какао, бакпулвера, портокаловата кора и щипка сол в голяма купа. Разбийте портокаловия сок и останалата в сокоизстисквачката пулпа с яйцата, разтопеното масло и млякото и излейте сместа в купата при сухите съставки. Разбъркайте на гладка смес. Добавете натрошения шоколад, разбъркайте отново и изсипете сместа в съда за печене.

2. Смесете 300 мл гореща вода със захарта и какаото за соса и залейте тестото – не се притеснявайте, че на този етап десертът изглежда странно! Печете на средното ниво на фурната за 30 мин, докато сладкишът стегне и добие хрупкава коричка. Когато го разпределяте с лъжица в купички, ще откриете, че под тестото има наситен шоколадов сос. Поднесете веднага със сладолед или сметана.

1 коментар:

  1. Sladki6at so4en portokalov,bojestven e ala za jalost,ne moga dnes da go prigotvia.no utre furnata 6te stoplia.ot sobstven opit ve4e znam,predi da e izstinal 6te go iam.

    ОтговорИзтриване