вторник, 31 януари 2012 г.

Чийзкейк с круши

Продукти:
  • 460 г круши 
  • 100 г амаретти 
  • 150 г брашно
  • 2 ч.л. набухвател
  • 175 г захар
  • 2 п. ванилия
  • щипка сол
  • 4 яйца
  • 150 г меко масло
  • 500 г мека извара
  • 3 с.л. какао
  • 30 г меко масло

Начин на приготвяне:

1.Нарежете крушите на резенчета и ги сварете в захарен сироп, докато омекнат.Амаретите счукайте в найлонова торбичка.

2.Смесете брашното и набухвателя и ги пресейте в купа.Прибавете захарта,ванилията,солта,яйцата и маслото.Разбийте добре с миксер,докато получите гладко и хомогенно тесто.Разделете тестото на две части.Първата част смесете с изварата,втората смесете с какаото.

3.Какаовото тесто разпределете равномерно в тортиера,която предварително сте намазнили.След което поръсете от горе 2/3 от амаретите,от горе разпределете тестото с изварата.Разпределете крушите и поръсете с останалите амарети.

4.Пече се на предварително загрята фурна на 160 градуса за около 50-60 минути.

Няма коментари:

Публикуване на коментар