петък, 5 октомври 2012 г.

Тиквен крем

За 4 порции

  • 500 г варена тиква
  • 2 яйца
  • 2/3 ч.ч. кафява захар
  • 1 ч.ч. сметана
  • 1 1/2 ч.л. подправки за тиквен пай
  • 1/2 ч.л. сол

За заливката:

  • 1/4 ч.ч. кафява захар
  • 1/4 ч.ч. смлени орехи
  • 1 с.л. масло,разтопено бита сметана и канела,по желание

1. Разбъркайте първите 6 съставки в голяма купа и бийте до получаване на хомогенна смес. Изсипете в 4 намаслени чашки за крем карамел с вместимост 295 мл.

2. Сложете чашките в тава.Напълнете я с вода и ги печете на 180 градуса 20 минути.

3. Разбъркайте кафявата захар, орехите и маслото в малка купа и поръсете в/у крема. Печете още 30-35 минути или докато пъхнете нож до средата и той излезе чист. Поднесете топли или студени.По желание украсете с бита сметана и канела. Съхранявай те в хладилника.

Няма коментари:

Публикуване на коментар