- 3 яйца
- 200 г пудра захар
- 200 г много меко масло
- 200 г самонадигащо се брашно
- 1 ч.л бакпулвер
- 3 с.л какао на прах
- 100 г бонбони (от млечен, черен, бял шоколад или микс)
- За глазурата:
- 300 г меко масло
- 100 г пудра захар
- 400 г разтопен черен шоколад
- ачин на приготвяне
1. Помоли някой възрастен да включи фурната на 180°C (160°C с обдухване). Разбий яйцата и отстрани всички парченца от черупка. Изсипи яйцата в голяма купа.
2. Към яйцата добави захарта и маслото. Върху тях пресей брашното, бакпулвера и какаото.
3. Разбий всичко с дървена лъжица или миксер. Прибави шоколадовите бонбони към сместа.
4. Разпредели сместа в двете тави и заглади.
5. Помоли някой възрастен да изпече блатовете за 20-25 мин, докато шишът започне да излиза сух. Остави да се охладят за 5 мин, а след това обърни.
6. Разбий маслото и пудрата захар. Добави разтопения шоколад. Намажи блатовете със сместа и ги съедини.
За глазурата 300 гр. разтопен шоколад и 200мл. бита сметана,ако ви мързи просто поръсете с пудра захар :))))))))))))))
Tortata makar i malko gruba,izglejda vkusna niama da se 4udia.Dori i malko skapi4ko da sedne,ne viarvam kato iam da mi prisedne.Pak moje sas sladki64eto bogato, da piina sok4e ili priasno mliako.
ОтговорИзтриванеИзглежда много вкусно :)
ОтговорИзтриване