- 80 г амарети
- 160 г брашно
- 1 ч.л. набухвател
- щипка сол
- 30 г захар
- 1 яйце
- 100 г масло
за крема:
- 6 портокал
- 500 г мека извара
- 6о г захар
- 40 г нишесте
- 3 яйца
- сокът на един лимон
за горния слой:
- 20 г нишесте
- 40 г захар
- амарети за украса
Начин на приготвяне:
1.Натрошете амаретите .Смесете брашното с набухвателя и ги пресейте в купа заедно със солта.Прибавете захарта,яйцата,маслото и амаретите.Разбъркайте добре с миксер.
2.Готовото тесто увийте в стреч фолио и го оставете в хладилника за час.С вече охладеното тесто покрийте дъното и стените на едно тортиера с 26 см диаметър.Изпечете кората в загрята фурна на 180 градуса за около 12 минути и оставете да се охлажда.
3.Измийте портокалите и настържете кората.Разрежете ги на половина ,отстранете белите части.Нарежете ги на дребни парченца.
Към изварата прибавете портокаловата кора,захарта,захарта,нишестето,лимоновия сок.
4.Излейте крема във формата и запечете отново за 30 мин. на 180 градуса.След изпичане оставете да изстине за около 10-15 минути.
Смесете нишестето и 5о мл.портокалов сок на котлона,прибавете и захарта,след като заври прибавете парченцата портокал,докато разбърквате.Махнете тенджерата от огъня,след като изстине покрийте вече изпечения кейк.Украсете с амаретите.
Здравейте! Хареса ми рецептата, а и имам наличните портокали. Но има някакво разминаване в реда на продуктите(за какво се влагат) и описанието на начина на влагането им. Не ми става ясно употребява ли се кората на всичките 6 портокала и това не е ли много? Ще Ви бъда благодарна за пояснения! Привет!:)
ОтговорИзтриване