- 150 гр. брашно
- 225 гр. захар
- 190 гр. масло
- 125 гр. горски плодове
- 2 бр. яйца
- 5 гр. бакпулвер
- шипка сол
Начин на приготвяне:
1.Разтопете 40 гр. масло в една тенджерка,прибавете и горските плодове.Нека се загреят за 1-2 минути,след което прибавете 50 гр. захар.Разбърквайте,докато захарта се разтопи, махнете от огъня и оставете да изстива.
2.В купа пресейте брашното,прибавете останалата захар,щипка сол,бакпулвер.
В друг съд разбийте добре яйцата за около 5 минути,прибавете сухата смес и маслото.Бъркайте,докато сместа се хомогенизира,след което прибавете горските плодове и разбъркайте леко.
3.В щампа за кексчета, намазнена и набрашнена,разпределете сместа,като запълвате 3/4 от щампите.В загрята фурна на 200 градуса ,печете за 15-20минути.След изпичане отворете фурната и за 5 минути ги оставете вътре да поизстинат.
Направих ги , но са много мазни . На 150 гр брашно , 190 масло , не се ядат !
ОтговорИзтриване