За 10 порции
- 1/3 ч.ч. ситно смлени орехи
- 1/3 ч.ч. кафява захар
- 3 с.л. масло размекнато
- 1 сурова кора на пай ( 25,4 см)
- 3 яйца леко разбити
- 1/2 ч.ч. захар
- 1/2 ч.ч. кафява захар
- 2 с.л. обикновено брашно
- 3/4 ч.л. канела
- 1/2 ч.л. сол
- 1/2 ч.л. смлян джинджифил
- 1/4 ч.л. смлян карамфил
- 425 г варена и пасирана тиква
- 1 1/2 ч.ч. сметана
- допълнително смлени орехи по желание
1. Разбъркайте в малка купа, орехите, захарта и маслото. Разстелете на дъното на кората за пай. Надупчете с вилица стените на кората. Печете на 230 градуса 10 минути. Оставете да изстива 5 минути в/у скара. Намалете фурната на 180 градуса.
2. Разбъркайте в голяма купа яйцата, двата вида захар, брашното и подправките за пълнежа заедно с тиквата. Постепенно добавете сметаната. Изсипете в/у кората за пай. По желание поръсете отгоре орехи. Печете на 180 градуса 45-50 минути или докато пъхнете нож близо до средата и той излезе чист. Оставете да изстива 1 час в/у скара. Дръжте поне 3 часа в хладилник, преди да го поднесете. Съхранявайте в хладилник.