вторник, 9 октомври 2012 г.

Тиквен пай с пралина


За 10 порции
  • 1/3 ч.ч. ситно смлени орехи
  • 1/3 ч.ч. кафява захар
  • 3 с.л. масло размекнато
  • 1 сурова кора на пай ( 25,4 см)
За пълнежа:
  •  3 яйца леко разбити
  • 1/2 ч.ч. захар
  • 1/2 ч.ч. кафява захар
  • 2 с.л. обикновено брашно
  • 3/4 ч.л. канела
  • 1/2 ч.л. сол
  • 1/2 ч.л. смлян джинджифил
  • 1/4 ч.л. смлян карамфил
  • 425 г варена и пасирана тиква
  • 1 1/2 ч.ч. сметана
  • допълнително смлени орехи по желание

1. Разбъркайте в малка купа, орехите, захарта и маслото. Разстелете на дъното на кората за пай. Надупчете с вилица стените на кората. Печете на 230 градуса 10 минути. Оставете да изстива 5 минути в/у скара. Намалете фурната на 180 градуса.

2. Разбъркайте в голяма купа яйцата, двата вида захар, брашното и подправките за пълнежа заедно с тиквата. Постепенно добавете сметаната. Изсипете в/у кората за пай. По желание поръсете отгоре орехи. Печете на 180 градуса 45-50 минути или докато пъхнете нож близо до средата и той излезе чист. Оставете да изстива 1 час в/у скара. Дръжте поне 3 часа в хладилник, преди да го поднесете. Съхранявайте в хладилник.