- 400 г разтопен шоколад
- 175 г меко масло
- 250 г захар
- 4 яйца
- 100 г брашно с набухвател
- 50 г какао
- 100 г смлени бадеми
- 300 мл сметана
- 250 г маскарпоне
Начин на приготвяне:
1. Намазнете и набрашнете една кръгла тавичка 20 см. Разтопете в една тенджерка половината шоколад с 75 мл. вода.Разбийте маслото със захарта,постепенно прибавете и яйцата и накрая разтопения шоколад.
2. Пресейте брашното с какаото.Прибавете смлените бадеми и прибавете всичко към първата смес ,разбъркайте добре.
3. Изсипете всичко в тавата и печете на 160 градуса предварително загрята фурна за около 1 час,докато бухне добре. След изпичането оставете да се охлади добре.
4. С дълъг нож разрежете блата на три части.Разбийте сметаната и я поставете м/у всеки блат.Разтопете другата половина шоколад.
5. Разбийте маскарпонето с 1 ч.л. топла вода и прибавете разтопения шоколад . Разбъркайте добре и покрийте тортата с получената смес.