Приятно експериментиране с новите рецепти. Целувкииии :)))))))))
Ванилов крем
Съставки:
750 г пълномаслено мляко, 170 г захар, 1 г ванилия, З яйца, 3 жълтъка
Приготвяне:
Разбийте яйцата със захарта и ванилията. Добавете 3 жълтъка, млякото, разбъркайте, прецедете и разлейте в чаши. Поставете чашите в тава с гореща вода, покрийте и ги сложете във фурната за 25-30 минути. Готовия крем извадете от фурната и напълнете с него еклери или други изделия от варено тесто.
Варен млечен крем
Съставки:
500 мл прясно мляко, 200 г захар, 100 г брашно, 4 яйца, 1 г ванилия
Приготвяне:
Сложете захарта в млякото и кипнете. Изпечете брашното във фурната до светлозлатист цвят, добавете към него яйцата и разбийте с миксер така, че да не се получат бучици. Ако се получи прекалено гъсто - добавете горещо мляко. В яйчената смес влейте млякото със захарта при постоянно разбъркване. Кипнете, добавете ванилията и снемете от огъня. Охладете и запълнете сладкишите.
Кафеен крем
Съставки:
510 г краве масло, 210 г пудра захар, 210 мл кондензирано мляко, 50 г смлени кафеени зърна, 10 мл коняк, 650 г захар
Приготвяне:
Разбийте кравето масло. Добавете пудрата захар, кондензираното мляко и разбийте до пълното разтваряне на захарта. Добавете кафето, приготвено по следния начин:
50 г мляно кафе залейте с 420 г вряла вода и варете в затворен съд 15 минути. Снемете го от огъня и добавете 650 г захар. Оставете сместа да престои 30 - 40 минути. Накрая добавете коняка и разбъркайте добре.
Конячен крем
Съставки:
530 г краве масло, 280 г пудра захар, 210 мл кондензирано мляко, 1 г ванилия, 10 г коняк
Приготвяне:
Разбийте кравето масло. Добавете към него пудрата захар, ванилията и коняка, прецеденото кондензирано мляко и разбийте отново с миксера. С получения еднороден крем напълнете сладкишите.
Крем "Деликатес"
Съставки:
1 л прясно мляко, 1 г ванилия, 6 яйца, 100 г пудра захар, 100 г захар, 30 г нишесте, 30 мл коняк
Приготвяне:
Кипнете млякото. В чист съд (без следи от мазнина) разбийте белтъците и пудрата захар на гъст сняг. Разбитите белтъци гребнете с лъжица и ги пуснете в кипящото мляко за няколко минути, като обръщате топките, за да се сварят равномерно. Белтъчните топчици извадете с решетъчна лъжица върху метално сито и отцедете млякото. Смесете жълтъците със захарта и нишестето.
Крем с орехи
Съставки:
510 г краве масло, 270 г пудра захар 200 г кондензирано мляко, 50 г печени орехови ядки, 10 мл коняк
Приготвяне:
Изпечените, изчистени и натрошени орехови ядки изсипете в маслото и добре разбъркайте. Добавете захарта, кондензираното мляко, коняка и разбийте с миксер.
Малинов крем
Съставки:
520 г краве масло, 200 г пудра захар, 200 мл кондензирано мляко, 50 г малиново сладко, 10 мл коняк
Приготвяне:
Разбийте кравето масло, добавете пудрата захар, кондензираното мляко и смесете добре. Накрая добавете сладкото и коняка и смесете до еднородност.
Крем (сладкарски) за пълнеж на торти
Съставки:
прясно мляко 500 мл, 5 жълтъка, 8 супени лъжици захар, 6 супени лъжици брашно, 1супена лъжица прясно масло, ванилия
Приготвяне:
Разбъркват се брашното и захарта. Към тях се прибавят разбитите жълтъци и млякото на тънка струя. Сместа се вари на умерен огън, като се бърка, докато се сгъсти. Прибавят се маслото и ванилията. Кремът се пасира и се оставя да изстине, като отгоре се намазва с малко масло, за да не хване кора. Може да се приготви с прибавка на кафе, шоколад, какао - според вида
Крем ''Ганаш''
Ганашът обикновено се приготвя от затоплена сметана и настърган тъмен шоколад. Разбърква се до гладка смес, може да се добавят ликьор или други овкусители. В зависимост от вида на използвания шоколад, сметаната трябва да има желаната консистенция
Съотношението шоколад/сметана варира в зависимост от това за какво ще се използва кремът. Обикновено се приготвя в пропорция 2:1 (2 части шоколад и 1 част сметана)
Съотношението шоколад/сметана варира в зависимост от това за какво ще се използва кремът. Обикновено се приготвя в пропорция 2:1 (2 части шоколад и 1 част сметана)
За ганаш може да се използват тъмен, млечен или бял шоколад, като се добавят и различни есенции, ликьори и екстракти. Може да се добавят и масло, течни масла или царевичен сироп, когато е необходима тъмна и лъскава глазура.
Няма коментари:
Публикуване на коментар