- 225 г брашно с бакпулвер
- 100 г безсолно маслo, нарязано на малки парченца
- 55 г кафява захар плюс малко за поръсване
- 1 ч.л. смляна канела
- 2 десертни ябълки обелени и нарязани на кубчета
- 75 г мюсли без захар
- 1 яйце, разбито
- 4-5 с.л. полуобезмаслено прясно мляко
1. Загрейте фурната до 190 градуса. Сложете маслото и брашното в купа и ги стрийте с върха на пръстите си, докато заприлича на фина галета.
2. Прибавете захарта, канелата, нарязаните ябълки и мюслите и разбъркайте. Сложете и яйцето и го разбъркайте с достатъчно прясно мляко, за да обедини сместа.
3. В 2 намазнени тавички слагайте по една десертна лъжичка от сместа, като оставяте празно пространство м/у курабиите, и ги поръсите с малко захар. Печете 15 минути, докато станат златисти и се втвърдят.
4. Извадете ги от тавата, за да изстинат. Сервирайте ги топли или студени. Можете да ги съхранявате в херметически затворена кутия до 2 дни.
Няма коментари:
Публикуване на коментар