- 250 г меко масло
- 5о г захар
- 2 с.л. олио
- 2 п. ванилия
- 1 бр. яйце
- 450 г брашно
- 1 ч.л. набухвател
- 1 щипка сол
- 350 г мармалад по ваш вкус
За декорация:
- пудра захар
Начин на приготвяне:
1.В купа разбийте захарта и маслото,прибавете олиото,ванилията.Прибавете яйцето с бъркане ,не с разбиване на миксер.В друга купа пресейте брашното,набухвателя и солта.Прибавете ги към другата смес.Омесете ги добре до получаване на хомогенна смес.
2.Оформете тестото на топка и го увийте във стреч фолио,поставете го в хладилник за 1ч.След охлаждането разделете на две части.С първата застелете дъното на 23 см. кръгла тавичка,после разпределете мармалада по цялата повърхност.
3.Останалата част от тестото разпределете най-отгоре на късове.Не се опитвайте та го разточвате и да го слагате така отгоре,няма да се получи,защото е трошливо.По ефектно е когато е на късове...
Приятно готвене :))))))))))))))))))))
Няма коментари:
Публикуване на коментар