сряда, 30 ноември 2011 г.

Маслен кекс

За тестото:

  • 250 г меко масло
  • 5о г захар
  • 2 с.л. олио
  • 2 п. ванилия
  • 1 бр. яйце
  • 450 г брашно
  • 1 ч.л. набухвател
  • 1 щипка сол
  • 350 г мармалад по ваш вкус

За декорация:

  • пудра захар

Начин на приготвяне:


1.В купа разбийте захарта и маслото,прибавете олиото,ванилията.Прибавете яйцето с бъркане ,не с разбиване на миксер.В друга купа пресейте брашното,набухвателя и солта.Прибавете ги към другата смес.Омесете ги добре до получаване на хомогенна смес.

2.Оформете тестото на топка и го увийте във стреч фолио,поставете го в хладилник за 1ч.След охлаждането разделете на две части.С първата застелете дъното на 23 см. кръгла тавичка,после разпределете мармалада по цялата повърхност.

3.Останалата част от тестото разпределете най-отгоре на късове.Не се опитвайте та го разточвате и да го слагате така отгоре,няма да се получи,защото е трошливо.По ефектно е когато е на късове...


                      Приятно готвене :))))))))))))))))))))

Няма коментари:

Публикуване на коментар