петък, 2 декември 2011 г.

Шоко торта със сметана

Продукти:

  • 400 г разтопен шоколад
  • 175 г меко масло
  • 250 г захар
  • 4 яйца
  • 100 г брашно с набухвател
  • 50 г какао
  • 100 г смлени бадеми
  • 300 мл сметана
  • 250 г маскарпоне

Начин на приготвяне:


1. Намазнете и набрашнете една кръгла тавичка 20 см. Разтопете в една тенджерка половината шоколад с 75 мл. вода.Разбийте маслото със захарта,постепенно прибавете и яйцата и накрая разтопения шоколад.


2. Пресейте брашното с какаото.Прибавете смлените бадеми и прибавете всичко към първата смес ,разбъркайте добре.


3. Изсипете всичко в тавата и печете на 160 градуса предварително загрята фурна за около 1 час,докато бухне добре. След изпичането оставете да се охлади добре.


4. С дълъг нож разрежете блата на три части.Разбийте сметаната и я поставете м/у всеки блат.Разтопете другата половина шоколад.


5. Разбийте маскарпонето с 1 ч.л. топла вода и прибавете разтопения шоколад . Разбъркайте добре  и покрийте тортата с получената смес.

1 коментар:

  1. A,tova e ne6to drugo,izglejda stranno i naduto.Na ro6ava biskvitka miaza,no mislia 4e 6te mi priliaga.Produkti ti4am da nameria,gotova 6te e za ve4eria.

    ОтговорИзтриване