вторник, 22 ноември 2011 г.

Шоколадово парфе

За 13-14 порции

  • 1 готов блат  
  • 600 г заквасена сметана
  • 100 мл подсладена сладкарска сметана
  • 200 г натурален шоколад
  • 1 1/2 пак. желатин
  • крем ,,ганаш''
1. Поради липсата на време, използвах 1 готов блат за торта. Купувам правоъгълните блатове на "Сладък път". Тънки са и са подходящи за парфета или вити торти. Сиропирам го с малко сок от компот или каквото ви е под ръка.

2. Приготвяме парфето като разбиваме до пухкавост сладкарската сметана. Към нея добавяме заквасената сметана.

3. Разтопяваме на водна баня шоколада и го добавяме към основната смес. Разбъркваме много добре с миксер, за да не се появят бучки.

4. Разтваряме желатина в студена вода, изчакваме 5 минути да набъбне, втечняваме го до готовност като внимаваме да не заври и го добавяме към сместа, като много добре разбъркваме.

5. Нареждаме блата в чиния, слагаме откопчаващ се тортен ринг и наливаме сместа. Охлаждаме за минимум 4 часа и сервираме. Отгоре украсяваме с шоколадов ганаш и плодчета физалис

2 коментара:

  1. 6okoladovo parfe,i tova ne6te e zle.Ot malinovoto imam o6te,za poxapvane sredno6tno.Novoto 6te go iz4akam,spoko,niama da protakam.Sladko lie niama spor,iskam porcii za cial odbor.

    ОтговорИзтриване
  2. Този коментар бе премахнат от администратор на блога.

    ОтговорИзтриване