- 225 г вода
- 500 г брашно
- 70 г мая
За тестото:
- 300 г захар
- 150 г масло
- 4-5 бр. яйца
- 300 г мляко
- 1 кг. брашно
- 4 п. ванилия
- 750 г масло
Начин на приготвяне:
1. За първото тесто: всичко се обърква заедно,докато стане на гладко тесто.Оформя се на топка и се потапя в купа с вода около 35-37 градуса,но не по гореща и тестото трябва да е потопено изцяло във водата.Оставя се около 20 мин. да втаса.
2. За второто тесто: смесва се брашното,захарта,маслото,яйцата едно по едно,ванилията.
3. Вземате 1-то тесто изстисквате го добре от водата и го омесваме с 2-то тесто.Месят се добре и по малко се прибавя маслото .
4. Оставя се да се охлади около 1ч. в хладилника.
5. Оформя се на правоъгълник , не много тънък,в средата се слага големия грамаж масло и двата края обвиват маслото,като не трябва да се застъпват за да не се промени дебелината на тестото.
6. Тестото се притиска, докато стане тънко. Прегъва се на три и пак се разточва на тънко,след което се охлажда за час пак се разточва по същия начин три пъти.Цялата тази операция около 3-4 пъти .
7. Разточва се с дебелина 2-3 мм реже се на дълги триъгълници около 20 см. и се завиват.Оставят се да втасат на 30 градуса във фурната за 1 ч.Пече се за 18 мин на 180 градуса.
8. Разрязват се и се намазват с шоколад или някакъв мармалад
Няма коментари:
Публикуване на коментар