- 125 г сухи шоколадови бисквити
- 60 г разтопено кр. масло
- 500 г мека извара
- 75 г захар
- 2 с.л. настъргана лимонена кора
- 3 яйца
- 80 мл. сметана
За карамеловата заливка :
- 30 г кр. масло
- 50 г захар
- 2 с.л. кондензирано мляко
- 1 ч.л. нишесте
- 2 ч.л. гореща вода
Начин на приготвяне :
1.Натрошете бисквитите на дребно и добавете маслото,омесете добре. Разпределете сместа във форма за торта.Притеснете добре покрай стените.Оставете я в хладилни за 30 мин. да стегне.
2.За крема смесете изварата ,захарта,лимонените кори и разбийте с миксер.Прибавяйте по едно яйце докато разбивате добавете сметаната
3.За карамела смесете в една тенджерка всички продукти и оставете на слаб огън за около 4 минути докато се получи хомогенна смес с приятен карамелен цвят .Оставете да се охлади добре,след което я прибавете към крема от извара и така получената крайна смес се изсипва в оформената бисквитена кора.Пече се в добре загрята фурна на 150 градуса за около час.
Преди да консумирате оставете да се охлади добре :)))))))))))))))
Няма коментари:
Публикуване на коментар