- 250 г сухи бисквити
- 125 г разтопено масло
- 500 г мека извара
- 90 г захар
- 3 с.л. настъргана лимонена кора
- 2 с.л. сок от лимон
- 2 леко разбити яйца
- 125 мл кокосово мляко
- 250 г сироп и парценца
- ананас( може и от консерва)
- кокосови стърготини
Начин на приготвяне:
1.В блендер сложете бисквитите и ги натрошете.Омесете ги с маслото.
В намазнена тортиера разпределете бисквитеното тесто по дъното и стените равномерно. Оставете тортиерата в хладилника за 30 мин. да се стегне.
Парченцата ананас и сиропа разпределете върху основата на кейка.
2.За крема: с миксер разбийте изварата и захарта,настърганата кора и сока от лимон.Прибавяйте по едно яйце докато разбърквате и накрая кокосовото мляко.Разбъркайте добре за да се получи хомогенна смес ,след което получения крем разпределете равномерно в тортиерата.
3.Загрейте фурната на 160 градуса и изпечете кейка за 45-50 минути.Оставете да се охлади добре преди да сервирате.Може да се украси с различни тропични плодове по ваш вкус,както и да поръсите с кокосови стърготини
:)))))))))))))))
Няма коментари:
Публикуване на коментар