понеделник, 30 януари 2012 г.

Чийзкейк тропикале

Продукти:

  • 250 г сухи бисквити
  • 125 г разтопено масло
  • 500 г мека извара
  • 90 г захар
  • 3 с.л. настъргана лимонена кора
  • 2 с.л. сок от лимон
  • 2 леко разбити яйца
  • 125 мл кокосово мляко
  • 250 г сироп и парценца 
  •  ананас( може и от консерва)
  • кокосови стърготини

Начин на приготвяне:

1.В блендер сложете бисквитите и ги натрошете.Омесете ги с маслото.
В намазнена тортиера разпределете бисквитеното тесто по дъното и стените равномерно. Оставете тортиерата в хладилника за 30 мин. да се стегне.
Парченцата ананас и сиропа разпределете върху основата на кейка.

2.За крема: с миксер разбийте изварата и захарта,настърганата кора и сока от лимон.Прибавяйте по едно яйце докато разбърквате и накрая кокосовото мляко.Разбъркайте добре за да се получи хомогенна смес ,след което получения крем разпределете равномерно в тортиерата.

3.Загрейте фурната на 160 градуса и изпечете кейка за 45-50 минути.Оставете да се охлади добре преди да сервирате.Може да се украси с различни тропични плодове по ваш вкус,както и да поръсите  с кокосови стърготини 

                   :)))))))))))))))

Няма коментари:

Публикуване на коментар