- 460 г круши
- 100 г амаретти
- 150 г брашно
- 2 ч.л. набухвател
- 175 г захар
- 2 п. ванилия
- щипка сол
- 4 яйца
- 150 г меко масло
- 500 г мека извара
- 3 с.л. какао
- 30 г меко масло
Начин на приготвяне:
1.Нарежете крушите на резенчета и ги сварете в захарен сироп, докато омекнат.Амаретите счукайте в найлонова торбичка.
2.Смесете брашното и набухвателя и ги пресейте в купа.Прибавете захарта,ванилията,солта,яйцата и маслото.Разбийте добре с миксер,докато получите гладко и хомогенно тесто.Разделете тестото на две части.Първата част смесете с изварата,втората смесете с какаото.
3.Какаовото тесто разпределете равномерно в тортиера,която предварително сте намазнили.След което поръсете от горе 2/3 от амаретите,от горе разпределете тестото с изварата.Разпределете крушите и поръсете с останалите амарети.
4.Пече се на предварително загрята фурна на 160 градуса за около 50-60 минути.
Няма коментари:
Публикуване на коментар