вторник, 18 септември 2012 г.

Еклеров десерт



За 12 порции

  • 1 ч.ч вода
  • 1/2 ч.ч. масло
  • 1 ч.ч. обикновено брашно
  • 4 яйца


За пълнежа:

  • 1 пакетче (227г) крема сирене,размекнато
  • 3 1/2 ч.ч. студено прясно мляко
  • 2 пакета (по 110 г ) полуготова смес за шоколадов пудинг


За заливката:

  • 3 1/2 ч.ч. бита сметана
  • по 1/4 ч.ч. шоколадова и карамелена заливка за сладолед
  • 1/3 ч.ч. смлени бадеми


1.Сложете водата и маслото на средна тмпература да кипнат в голяма тенджера.Добавете цялото количество брашно и бъркайте до оформяне на гладка топка.Махнете от котлона и оставете да престои 5 минути.Прибавете едно по едно яйцата,като след всяко разбивате.Продължете да разбивате до получаването на гладка и лъскава смес.

2.Разстелете в намазнена форма с размери 33/23/5 см.Печете на 200 градуса 30-35 минути или докато бухне и стане златисто кафяво.Извадете да изстине напълно в/у скара.

3.Разбийте на крем в купа крема сиренето,млякото и пудинговата смес.Разнесете в/у еклеровия блат.Сложете в хладилника за 20 минути.

4.Намажете с бита сметана и дръжте в хладилника до поднасяне.Напръскайте с шоколадовата и карамелената заливка и поръсете с бадемите.Съхранявайте в хладилник.


Няма коментари:

Публикуване на коментар