За 12 порции
- 1 ч.ч вода
- 1/2 ч.ч. масло
- 1 ч.ч. обикновено брашно
- 4 яйца
За пълнежа:
- 1 пакетче (227г) крема сирене,размекнато
- 3 1/2 ч.ч. студено прясно мляко
- 2 пакета (по 110 г ) полуготова смес за шоколадов пудинг
За заливката:
- 3 1/2 ч.ч. бита сметана
- по 1/4 ч.ч. шоколадова и карамелена заливка за сладолед
- 1/3 ч.ч. смлени бадеми
1.Сложете водата и маслото на средна тмпература да кипнат в голяма тенджера.Добавете цялото количество брашно и бъркайте до оформяне на гладка топка.Махнете от котлона и оставете да престои 5 минути.Прибавете едно по едно яйцата,като след всяко разбивате.Продължете да разбивате до получаването на гладка и лъскава смес.
2.Разстелете в намазнена форма с размери 33/23/5 см.Печете на 200 градуса 30-35 минути или докато бухне и стане златисто кафяво.Извадете да изстине напълно в/у скара.
3.Разбийте на крем в купа крема сиренето,млякото и пудинговата смес.Разнесете в/у еклеровия блат.Сложете в хладилника за 20 минути.
4.Намажете с бита сметана и дръжте в хладилника до поднасяне.Напръскайте с шоколадовата и карамелената заливка и поръсете с бадемите.Съхранявайте в хладилник.
Няма коментари:
Публикуване на коментар