сряда, 19 септември 2012 г.

Пай от сини сливи



За 6-8 порции

  • 4 ч.ч. нарязани пресни сини 
  •    сливи (около 680 г )
  • 1 с.л. лимонов сок
  • 1/2 ч.ч. захар
  • 1/4 ч.ч. обикновено брашно
  • 1/4 ч.л. сол
  • 1/4 ч.л. канела
  • 1 сурова кора за дълбока форма за пай (23 см)


За заливката:

  • 1/2 ч.ч. захар
  • 1/2 ч.ч. обикновено брашно
  • 1/4 ч.л. канела
  • 1/4 ч.л. смляно индийски орехче
  • 3 с.л. студено масло


1.В голяма купа напръскайте сливите с лимоновия сок.Смесете захарта,брашното,солта и канелата.Добавете сливите и ги оваляйте.Изсипете в/у кората за пая.

2.Разбъркайте в малка купа захарта,брашното,канелата,индийското орехче за заливката с маслото до получаване на ронлива смес.Поръсете в/у пълнежа.печете на 190 градуса 50-60 минути или докато пълнежът се разпени.През последните 20 минути покрийте ръба на пая с фолио,за да не се препече.Оставете да изстине в/у скара.


Няма коментари:

Публикуване на коментар