За 6-8 порции
- 4 ч.ч. нарязани пресни сини
- сливи (около 680 г )
- 1 с.л. лимонов сок
- 1/2 ч.ч. захар
- 1/4 ч.ч. обикновено брашно
- 1/4 ч.л. сол
- 1/4 ч.л. канела
- 1 сурова кора за дълбока форма за пай (23 см)
За заливката:
- 1/2 ч.ч. захар
- 1/2 ч.ч. обикновено брашно
- 1/4 ч.л. канела
- 1/4 ч.л. смляно индийски орехче
- 3 с.л. студено масло
1.В голяма купа напръскайте сливите с лимоновия сок.Смесете захарта,брашното,солта и канелата.Добавете сливите и ги оваляйте.Изсипете в/у кората за пая.
2.Разбъркайте в малка купа захарта,брашното,канелата,индийското орехче за заливката с маслото до получаване на ронлива смес.Поръсете в/у пълнежа.печете на 190 градуса 50-60 минути или докато пълнежът се разпени.През последните 20 минути покрийте ръба на пая с фолио,за да не се препече.Оставете да изстине в/у скара.
Няма коментари:
Публикуване на коментар