неделя, 30 септември 2012 г.

Лимоново-боровинкови бисквити за чай



За 12 броя

  • 2 ч.ч. обикновено брашно
  • 1/3 ч.ч. захар
  • 2 ч.л. бакпулвер
  • 1/2 ч.л. сода бикарбонат
  • 1/4 ч. сол
  • 1 ч.ч ( 227 г ) лимоново кисело мляко
  • 1 яйце, леко разбито
  • 1/4 ч.ч масло, разтопено
  • 1 ч.л. настъргана лимонова кора
  • 1 ч.ч. пресни или замразени боровинки

За глазурата:
  • 1/2 ч.ч. пудра захар
  • 1 с.л. лимонов сок
  • 1/2 ч.л. настъргана лимонова кора

1. Разбъркайте в голяма купа брашното, захарта, бакпулвера, содата и солта, а в малка- киселото мляко, яйцето,маслото и лимоновата кора заедно със сухите съставки,докато се навлажнят и добавете боровинките.

2. Сипвайте пълни супени лъжици от тестото на 2,5 см в на маслена тава. Печете на 200 градуса15-18 минути или докато покафенеят леко. Разбъркайте съставките за глазурата и сипете на тънка струйка в/у топлите бисквити.

Забележка: Ако използвате замразени боровинки, не ги размразявайте преди употреба.

Няма коментари:

Публикуване на коментар