За 12 броя
- 2 ч.ч. обикновено брашно
- 1/3 ч.ч. захар
- 2 ч.л. бакпулвер
- 1/2 ч.л. сода бикарбонат
- 1/4 ч. сол
- 1 ч.ч ( 227 г ) лимоново кисело мляко
- 1 яйце, леко разбито
- 1/4 ч.ч масло, разтопено
- 1 ч.л. настъргана лимонова кора
- 1 ч.ч. пресни или замразени боровинки
За глазурата:
- 1/2 ч.ч. пудра захар
- 1 с.л. лимонов сок
- 1/2 ч.л. настъргана лимонова кора
1. Разбъркайте в голяма купа брашното, захарта, бакпулвера, содата и солта, а в малка- киселото мляко, яйцето,маслото и лимоновата кора заедно със сухите съставки,докато се навлажнят и добавете боровинките.
2. Сипвайте пълни супени лъжици от тестото на 2,5 см в на маслена тава. Печете на 200 градуса15-18 минути или докато покафенеят леко. Разбъркайте съставките за глазурата и сипете на тънка струйка в/у топлите бисквити.
Забележка: Ако използвате замразени боровинки, не ги размразявайте преди употреба.
Няма коментари:
Публикуване на коментар