- 1/2 ч.ч. масло
- 4 блокчета неподсладен шоколадов ковертюр,
- едро начупен
- 2 ч.ч. захар
- 1 1/4 ч.ч. брашно
- 2 ч.л. канела
- 1/2 ч.л. сол
- 4 яйца, разбити
- 1 ч.л. ванилова есенция
- 1 1/2 ч.ч. червени и зелени захаросани череши, на две части
- 1 ч.ч. смлени орехи
1. Разтопете маслото и шоколада на ниска температура в тежка тенджера за сос. Оставете да изстине 10 минути. Смесете в купа захарта, брашното, канелата и солта. Сипете изстиналата шоколадова смес, яйцата и ванилията и бъркайте до получаване на хомогенна смес.. Разбъркайте внимателно с 1 1/4 ч.ч. череши и орехите.
2. Прехвърлете сместа в намаслена форма с размери 33/23/5 см. Наредете отгоре останалите череши. Печете на 180 градуса 35 минути или докато забодената в средата клечка за зъби излезе чиста. Оставете да изстине в/у скара. Нарежете на блокчета.
Няма коментари:
Публикуване на коментар