събота, 10 декември 2011 г.

Крем от бял шоколад с боровинки

Продукти:

  • 600 мл. мляко
  • 4 жълтъка
  • 3 с.л. нишесте
  • 300 г бял шоколад
  • 300 г боровинки
  • 4 с.л. джин или водка
  • 4 с.л. пудра захар
  • 300 г пандишпанов блат (може да си го купите от магазина или да си гом приготвите вкъщи)
  • 300 мл. сметана
  • 2 с.л. лимонов сок
  • стърготини от бял шоколад за декорация

Начин на приготвяне:


1. Сложете млякото да заври.Разбийте жълтъците и нишестето добре и прибавете млякото към тях.Върнете към огъня подсладете го и прибавете шоколада начупен на парченца.След като се разтопи оставете да се охлади.


2. Оставете на страна 50 гр. боровинки,останалите ги смесете с алкохола и с 2 сл. пудра захар.Разбъркайте добре и ги оставете за около 5 мин.


3. Нарежете пандишпана на парченца смесете го с охладената смес и боровинките и разпределете в чаши,но не ги пълнете до горе.,оставете около два пръста разстояние.


4. Разбийте сметана със лимоновия сок и малко захар и допълнете до горе чашите с нея.Отгоре украсете с останалите боровинки и шоколадовите стърготини.

Няма коментари:

Публикуване на коментар