- 600 мл. мляко
- 4 жълтъка
- 3 с.л. нишесте
- 300 г бял шоколад
- 300 г боровинки
- 4 с.л. джин или водка
- 4 с.л. пудра захар
- 300 г пандишпанов блат (може да си го купите от магазина или да си гом приготвите вкъщи)
- 300 мл. сметана
- 2 с.л. лимонов сок
- стърготини от бял шоколад за декорация
Начин на приготвяне:
1. Сложете млякото да заври.Разбийте жълтъците и нишестето добре и прибавете млякото към тях.Върнете към огъня подсладете го и прибавете шоколада начупен на парченца.След като се разтопи оставете да се охлади.
2. Оставете на страна 50 гр. боровинки,останалите ги смесете с алкохола и с 2 сл. пудра захар.Разбъркайте добре и ги оставете за около 5 мин.
3. Нарежете пандишпана на парченца смесете го с охладената смес и боровинките и разпределете в чаши,но не ги пълнете до горе.,оставете около два пръста разстояние.
4. Разбийте сметана със лимоновия сок и малко захар и допълнете до горе чашите с нея.Отгоре украсете с останалите боровинки и шоколадовите стърготини.
Няма коментари:
Публикуване на коментар