понеделник, 12 декември 2011 г.

Шоколадов мус

Продукти:

  • 225 г шоколад
  • 30 мл. вода
  • 90 мл. бита сметана
  • 3 белтъка
  • 100 г млечен шоколад

Начин на приготвяне:


1. Разтопете шоколада на водна баня и бъркайте докато стане хомогенен.С миксер разбийте сметаната, в друг съд разбийте и белтъците на сняг и ги смесете с бавни движения.


2. Прибавете половината от шоколада кум сметановата смес.Разбъркайте добре и прибавете останалата половина. Разпределете сместа в 6 чаши и ги оставете в хладилника да се охладят за около 6 часа.


3. С млечния шоколад направете стърготини и покрийте муса отгоре.Може да декорирате и с някакви плодове.

Няма коментари:

Публикуване на коментар