петък, 9 декември 2011 г.

Eton Mess

Продукти:

  • 2 бр. белтъци
  • 100 г захар
  • 1/2 доза бял ганаш (в страницата за декорация я има рецептата)
  • 200 г кисело мляко
  • 350 г пресни малини ( замразени също ше свършат работа,ако не малини може и ягоди)

Начин на приготвяне:


1. Разбийте белтъците и захарта на твърд сняг.Застелете една тава с хартия за печене и разпределете с лъжица или с шприц като за ,,целувки''.Печете на 140 градуса,докато се изсушат добре.Оставете ги да се охладят добре след като са готови.


2. Разбъркайте ганаша с млякото добре.Прибавете около 75гр. от ,,целувките'',както и малините и разбъркайте добре с бавни и леки движения.Оставя се в хладилника до момента на сервиране.


3.  Сместа е за около 6 чаши,ако са ви останали ,,целувки'' можете да ги поднесете отделно.

Няма коментари:

Публикуване на коментар