понеделник, 12 декември 2011 г.

Фраппе с бял шоколад и манго

Продукти:

  • 150 г шоколад
  • 250 мл. мляко
  • 2 бр. манго
  • 2 топки ванилов сладолед
  • малко стърготини от бял шоколад за декорация

Начин на приготвяне:


1. Сложете 100 гр. от шоколада в една тенджерка с 100 мл. от млякото и бъркайте на слаб огън ,докато шоколада се разтопи. Оставете да изстине.


2. Разтопете останалия шоколад и украсете стените на две чаши по 300 мл. и ги оставете в хладилника


3. Обелете и нарежете мангото.Сложете го в блендер заедно с останалото мляко и го разбийте докато стане на пюре,прибавете първата смес със шоколада и сладоледа и разбийте. Изсипете в двете чаши и украсете със стърготините от шоколад,може да декорирате и с манго


4.Можете да ползвате и друг плод по предпочитание. Или въобще да не слагате плод.

Няма коментари:

Публикуване на коментар