петък, 16 декември 2011 г.

Браунис с лешници

Продукти:

  • 140 г масло и допълнително за омазняване
  • 140 г черен шоколад (60% или повече какао), настърган
  • 2 яйца
  • 1 ванилова есенция
  • 200 г захар
  • 50 г брашно
  • 50 г лешници, едро нарязани, и още малко за поръсване

Начин на приготвяне:

1. Загрейте фурната до 180°С (160°С с обдухване). Намазнете квадратна тавичка със страна 23 см и застелете дъното и стените с хартия за печене. Разтопете маслото в тиган на среден огън, дръпнете го от котлона и разбъркайте вътре настъргания шоколад. Оставете го за няколко минути, докато шоколадът се разтопи и объркайте отново. Оставете шоколада настрана.


2. Разбийте яйцата и ванилията за 3 мин, докато станат пухкави. Добавете захарта на два пъти, като разбивате добре. Излейте шоколадовата смес по края на яйцата, за да не изкарате въздуха от тях и продължавайте да разбивате, докато сместа се посгъсти. Добавете брашното,1/4  ч.л. сол и накълцаните лешници и излейте тестото в тавичката. Поръсете с още лешници. Запечете за 30 мин или докато дървено шишче, забито в средата, излезе с полепнали кафяви трошички по него. Оставете сладкиша да изстине в тавичката и го нарежете на парчета.

Няма коментари:

Публикуване на коментар