- 1 ч.л. желатин
- 250 г маскарпоне
- 300 мл. сметана
- 150 г бял шоколад
- 300 г ягоди
- 2-3 с.л. пудра захар
Начин на приготвяне:
1.Залейте желатина с 2 с.л. студена вода и го оставете да набъбне, през това време намазнете 6 чашки не много големи.
2.В в една тенджерка смесете маскарпонето и сметаната и ги сложете на слаб огън. Бъркайте докато стане хомогенна смес и увеличи обема си. Махнете от огъня и прибавете желатина,разбъркайте добре,докато се разтвори.Прибавете и шоколада и върнете на огъня и бъркайте докато се разтопи,на много слаб огън.
3.Разпределете сместа по купичките и ги оставете в хладилника за 2 часа.
4.Разбийте ягодите с пудрата захар,за да станат на пюре.След като крема е огладен с един нож минете по стените на чашите за да отлепите крема.Сервирайте в чинии и около крема сложете от пюрето.
Няма коментари:
Публикуване на коментар