вторник, 13 декември 2011 г.

Panna cotta със сос от ягоди

Продукти:

  • 1 ч.л. желатин
  • 250 г маскарпоне
  • 300 мл. сметана
  • 150 г бял шоколад
  • 300 г ягоди
  • 2-3 с.л. пудра захар

Начин на приготвяне:


1.Залейте желатина с 2 с.л. студена вода и го оставете да набъбне, през това време намазнете  6 чашки не много големи.


2.В в една тенджерка смесете маскарпонето и сметаната и ги сложете на слаб огън. Бъркайте докато стане хомогенна смес и увеличи обема си. Махнете от огъня и прибавете желатина,разбъркайте добре,докато се разтвори.Прибавете и шоколада и върнете на огъня и бъркайте докато се разтопи,на много слаб огън.


3.Разпределете сместа по купичките и ги оставете в хладилника за 2 часа.


4.Разбийте ягодите с пудрата захар,за да станат на пюре.След като крема е огладен с един нож минете по стените на чашите за да отлепите крема.Сервирайте в чинии и около крема сложете от пюрето.

Няма коментари:

Публикуване на коментар