понеделник, 19 декември 2011 г.

Чийзкейк с кайсии


Продукти:

  • 200 г чаени бисквити
  • 50 г краве масло, омекнало
  • 7 зрели кайсии
  • 2 листа желатин
  • 300 г бял шоколад плюс още за украса
  • 300 мл сметана
  • 250 г меко сирене
  • 85 г захар
  • 2 с.л. пудра захар

Начин на приготвяне:


1. Смелете бисквитите на ситни трохи в кухненския робот. Намажете с масло основата и стените на плитка форма за сладкиш с диаметър 20 см. Разбъркайте трохите с останалото масло, изсипете ги във формата и ги натиснете към дъното и стените. Приберете в хладилника, докато приготвяте останалото.


2. Нарежете 3 от кайсиите на малки парченца. Накиснете желатина в купа с вода, колкото да го покрие, за 10 мин. Натрошете шоколада в друг съд със 100 мл от сметаната и го разтопете на водна баня, като периодично разбърквате. Спрете котлона, отцедете водата от желатина, прехвърлете го при шоколада и бъркайте до разтварянето му. Разбийте мекото сирене със захарта. Разбийте останалата сметана, докато бухне, и я разбъркайте със сиренето. Добавете шоколада и нарязаните кайсии. Изсипете сместа във формата и приберете в хладилник поне за 4 ч или до следващия ден.


3. Разрежете останалите кайсии на четвъртинки и ги подредете в тавичка със срезовете нагоре. Поръсете ги с пудра захар и ги запечете в грила за няколко мин, докато леко покафенеят. Охладете ги и ги подредете върху чийзкейка. Поръсете със стружки бял шоколад средата на сладкиша и поднесете.

Няма коментари:

Публикуване на коментар