- 140 г смлени бадеми
- 140 г краве масло, омекнало
- 140 г кафява захар
- 140 г самонадигащо се брашно
- 2 яйца
- 250 г къпини
- 1 ч.л ванилов екстракт
- 2 с.л филирани бадеми
- пудра захар, за поднасяне
Начин на приготвяне:
1. Загрейте фурната на 180°С (160°С с обдухване). Застелете с хартия за печене и намаслете 20-см разглобяема форма за кейк. Разбийте много добре в кухненския робот смлените бадеми, маслото, захарта, брашното, яйцата и ваниловия екстракт.
2. Изсипете половината смес във формата и загладете повърхността й. Отгоре разпределете равномерно къпините и покрийте с втората половина от тестото. Загладете, поръсете с филираните бадеми и печете 50 мин до златисто. Охладете кейка, извадете го, поръсете го с пудра захар и поднесете.
Няма коментари:
Публикуване на коментар