- 1 1/2 ч.ч. дребен полусладък шоколадов чипс ,на две части
- 1/2 ч.ч. масло,размекнато
- 2/3 ч.ч. кафява захар
- 2 яйца
- 1 1/2 ч.ч. ябълково пюре
- 2 ч.л. ванилова есенция
- 2 1/2 ч.ч. обикновено брашно
- 1 ч.л. бакпулвер
- 1 ч.л. сода бикарбонат
- 1 ч.л. сол
За глазурата:
- 1/2 ч.ч. шоколадов полусладък чипс
- 1 с.л. масло
- 2-3 с.л. сметана
- 1/2 ч.ч. пудра захар
- 1/4 ч.л. ванилова есенция
- щипка сол
1. Разтопете 1 ч.ч. полусладък шоколадов чипс в купа за микровълнова фурна. Разбийте в голяма купа маслото и кафявата захар до получаване на пухкава смес. Добавете яйцата и разстопения шоколад и миксирайте. Сложете ябълковото пюре и ванилията. Разбъркайте брашното, бакпулвера, содата и солта, прибавете към кремообразната смес и миксирайте. Разбъркайте вътре останалия шоколадов чипс.
2. Сипете с лъжица в четири намаслени форми за хляб с размери 14,5/7,5/5 см. Печете на 180 градуса 35-40 минути или докато забодете в средата клечка за зъби и тя излезе чиста. Оставете ги за 10 минути във формите, преди да ги извадите в/у скара.
3. Разтопете шоколадовия шипс и маслото в малка тежка тенджера за сос и добавете сметаната. Махнете от котлона. Прибавете пудрата захар, ванилията и солта и разбъркайте. Сипете на тънка струя в/у още топлия хляб. Оставете да изстине.
Няма коментари:
Публикуване на коментар